©Shutterstock

Stapje voor stapje komen we weer wat dichterbij een andere manier van werken. Fijn! Een tip om vast over na te gaan denken als er in het najaar weer enkele vakbeurzen van start gaan. Geef je dan vooral aandacht aan de klanten van de toekomst of alleen aan de grote offertes direct na de beurs? Beiden belangrijk maar er is een verschil. Snelheid is geboden bij die concrete offertes, geen twijfel mogelijk. Helaas komen daarna de wat minder concrete prospects op de ‘dat komt later wel een keer’ stapel. Herken je dat? De valkuil staat open zodat juist deze prospects tussen wal en schip gaan vallen. Zonde van alle kansen. Beurzen kosten veel geld en dienen nog meer op te leveren. Mijn advies: maak een plan om deze prospects te gaan volgen en deel informatie. Nu en de komende maanden/jaren zonder te gaan stalken. Dat is een communicatie traject dat op termijn altijd winnend is. Relaties koesteren en van dienst zijn. Feitelijk niks nieuws, probeer het maar. Elke dag weer.

Mijn drie pijlers voor vakbeursdeelname zijn: helder doel, maximaal rendement en een perfecte follow-up.

Mijn bijdrage? Veel toegevoegde waarde in het traject naar de vakbeurs toe, hands-on en energie ter plaatse. Hoe? Ik leg het graag uit. 0621813603


Erik

Ik ben van '54 en dus gepokt en gemazeld binnen het vakgebied communicatie. Met veel ervaring in het totaal organiseren van tentoonstellingen en events voor bedrijven bij voorkeur in de industrie Altijd op interim- of projectbasis. Dat is leuk en effectief! Relaties vertellen over mij: harde werker en kritisch. Rotterdamse én Italiaanse mentaliteit. Perfectionist. Leider en spin in het web bij projecten. Passie voor Italië. Een aardig mens.