Internationale vakbeurzen. Een plek is waar ik mij als een vis in het water voel.

Voor Tromp Group is een van mijn taken de organisatie en begeleiding van deze vakbeurzen. Intensieve klussen. elk jaar is er een toonaangevende beurs. Zo was er afgelopen september de IBA in München. Is er in 2019 de IBIE in Las Vegas en in 2020 de Interpack in Düsseldorf. Bij dergelijke omvangrijke beurzen creëren wij een team en zijn veelal meer dan 1 jaar voorafgaand al aan de slag. Afstemmen, concept bedenken, briefings aan de standbouwer, communicatie uitingen, persberichten en uitnodigingen versturen. Dan meestal 3-4 dagen voorafgaand aan de opening daadwerkelijk ter plekke zijn en coördineren en sturen. De dag voorafgaand aan de opening een kick-off organiseren en begeleiden voor het hele Sales Team. Heerlijk. Gedurende de hele beurs is mijn rol ‘ standmanager’, dus zorgen dat alles op rolletjes loopt. En daar ben ik goed in.

Kleinere beurzen.

Naast de jaarlijkse grote eburs organiseer ik voor Tromp Groep de deelname aan 5-6 kleinere vakbeurzen. Bijvoorbeeld Foodex in Birmingham, Modern Bakery in Moscow, Bakery China in Sjanghai, Sudback in Stuttgard en Gulfood Manufacturing in Dubai. Over ruim een week ben ik daar.

Onderstaand een impressie de avond voor de opening van de recente IBA in München. Een geheel ‘ schone’ stand maar zo krijg je een aardige indruk.


Erik

Ik ben van '54 en dus gepokt en gemazeld binnen het vakgebied communicatie. Met voldoende bagage om een uitstekende gesprekspartner te zijn voor Raad van Bestuur, Directie, P&O medewerkers en Management. Voor nationale en internationale organisaties. Maar ook sparring-partner voor collega Communicatie medewerkers binnen een organisatie. Ik weet wat samenwerken is. Relaties vertellen over mij: harde werker die niet snel tevreden is. Rotterdamse én Italiaanse mentaliteit. Perfectionist. Aardig. Leider en spin in het web bij projecten. Passie voor Italië. Een aardig mens.