Recent heb ik weer mogen ervaren wat de echte kracht van Teamwork is. Er was een perfecte reden om iets aparts te doen. Samen met mijn ‘Amici’ hebben wij een kookworkshop Italiaans koken gevolgd. In Amsterdam, in een echte kookstudio. Met professioneel gereedschap en passie, vooral passie. Niet alleen lekker, maar ook leerzaam. Op vele fronten.

 

 

Samenwerken

Dat samenwerken begint al met een stuk voorbereiding. Wie ‘hoort bij wie’ en wat is de inschatting van de capaciteiten. Je ziet dan dat er op basis van gevoel een selectie komt. En dan ga je aan de slag. Met overleggen, eigen inbreng, toetsen, proeven, opnieuw overleggen en afstemmen en nog een beetje van dit en een beetje van dat. En dan ontstaan er mooie creaties. Eigenlijk is het net een bedrijf. En dan de gerechten samen nuttigen en ook weer verslag doen. Bespreken waar verbeterpuntjes zitten. Elkaar uithoren over de ‘fijne kneepjes’ en dat stukje speciale eigen inbreng. Ja, dat was een mooie en heerlijke middag.

De praktijk

Zo’n workshop is natuurlijk heerlijk als vrije-tijdsbesteding. En nog lekker ook. Maar ik zie wel overeenkomsten met de praktijk. Samenwerken, zeker als aanpakker, is toch iets anders. Ook daar ben je vaak wel bezig met wat aftasten en in ieder geval overleg. Maar in mijn vakgebied komt het dan wel aan om op een zeker moment ‘door te pakken’ en het roer op communicatiegebied in handen te nemen. Alleen? Zeker niet. Als aanpakker werk ik graag samen met anderen die binnen de organisatie een taak hebben. Soms niet helemaal een communicatietaak, maar wel met de ambitie en de mogelijkheid vanuit de organisatie om daar verder mee te gaan. Dat is leuk want dan werk je met gemotiveerde mensen. En, net als met koken, dat werkt prima!  In ieder geval maak je binnen je opdracht keuzes en die koers zet je verder uit binnen de organisatie. En dan ontstaan er ook mooie creaties die ook nog eens razend effectief zijn. En als alles dan in beweging is en de organisatie zelf verder aan de slag kan gaan dan ga ik weer verder. Bij voorkeur met een supervisie opdracht om op regelmatige basis te kunnen blijven toetsen of de koers nog juist is.

Ik heb een heerlijk vak. Zal ik je komen vertellen over de kracht van teamwork en mijn toegevoegde waarde? Bel me op 06 21813603 of mail.


Erik

Ik ben van '54 en dus gepokt en gemazeld binnen het vakgebied communicatie. Met voldoende bagage om een uitstekende gesprekspartner te zijn voor Raad van Bestuur, Directie, P&O medewerkers en Management. Voor nationale en internationale organisaties. Maar ook sparring-partner voor collega Communicatie medewerkers binnen een organisatie. Ik weet wat samenwerken is. Relaties vertellen over mij: harde werker die niet snel tevreden is. Rotterdamse én Italiaanse mentaliteit. Perfectionist. Aardig. Leider en spin in het web bij projecten. Passie voor Italië. Een aardig mens.